Ίδρυση

Η ομάδα PES ACTIVISTS Alexandroupolis ιδρύθηκε και επίσημα ενόψει των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου 2019. Ως συντονιστής, εκλέχθηκε ο Δημοσθένης Φωτιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της PES ACTIVISTS Alexandroupolis για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και έθιξε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάγκη ενίσχυσης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Μιας Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των ευρωπαίων πολιτών από ολόκληρη την ήπειρο που ήρθαν κοντά για να μοιραστούν ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μια κοινή προσπάθεια, ένα κοινό ταξίδι για να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις και οι διακρίσεις, για να ενισχυθεί η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και η κοινή πορεία με πλήρη σεβασμό των εθνικών ιδιαιτεροτήτων και διαφορών. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η διαδρομή που θα επιλέξουμε θα καθορίσει την κατεύθυνση της ΕΕ και τον τρόπο που θα απαντήσει στις προσδοκίες των πολιτών της τα επόμενα χρόνια. Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν υποφέρει βαθιά από την κρίση, την οικονομική στασιμότητα, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα.

Μέσα σε ένα ασταθή κόσμο η Ευρώπη πρέπει να αποτελεί φάρο της δημοκρατίας, της ειρήνης, της σταθερότητας γι αυτό κι εμείς οι PES Activists συνεχίζουμε ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα μας.